Boligerne

Hvis du eller din pårørende snart skal til at flytte i plejebolig, kan du læse mere om boligtyperne på Kristiansminde.

Lidt om boligerne

Demenscenter Kristiansminde rummer i alt 100 boliger, som er fordelt på 5 huse. De fire huse er almindelige plejeboliger for demensramte beboere. Det sidste hus består af 10 boliger for yngre beboere med demens og 9 rulle- og aflastningsboliger for demensramte borgere, der stadig bor i eget hjem.

Demensvenlig indretning

Indretningen af boligen kan have en afgørende betydning for trivslen og trygheden for beboeren med en demenssygdom. Boligen skal være tryg og skabe genkendelighed for beboeren, men samtidig være enkel og overskuelig. Vi vejleder gerne i en demensvenlig indretning, således at boligen passer til lige præcis dine behov.

Ved indflytning skal egne møbler og gardiner medbringes. Plejecenteret sørger for en seng og evt. et sengebord.

Det tilrådes, at boligen ikke indrettes med store, tunge møbler samt løse tæpper, da det derved kan være svært for dig og personalet at komme rundt. Opsætning af billeder m.v. står du selv for, men vores tekniske medarbejder kan i særlige tilfælde være behjælpelig.

Myndighedsservice

Boligerne tildeles af Myndighedsservice, men det er Boligselskabet Sjælland, som administrerer boligerne. Det vil sige, at de står for opkrævning af husleje, administration af bygningen og er ansvarlige for inventar i fællesrum og udendørs fællesarealer. Pleje og sygepleje varetages af personale ansat af Roskilde Kommune.

Eksempel på bolig

Du kan se eksempler på, hvordan en bolig på Kristiansminde ser ud herunder. Det er 1-værelses lejligheder med eget badeværelse og egen lille terrasse. Fast inventar i boligen er: en seng, gardinstænger og 3 garderobeskabe.